3 hivatás, mely ideális lehet számodra, ha fontosnak tartod a természetet és az élővilágot

2023. december 26.Élővilág
Főoldal3 hivatás, mely ideális lehet számodra, ha fontosnak tartod a természetet és az élővilágot

3 hivatás, mely ideális lehet számodra, ha fontosnak tartod a természetet és az élővilágot

A pályaválasztás minden esetben egy hosszú távra szóló döntés, ezért számtalan tényezőt végig kell gondolnunk annak érdekében, hogy olyan szakirányban tudjunk elhelyezkedni, amely alapvetően érdekel, megmozgat bennünket.

Gondoljuk át többek között azt is, hogy miben vagyunk tehetségesek, mi foglalkoztat bennünket, és mit szeretünk szabadidőnkben csinálni.

Az ember már az ókor kezdete óta tanulmányozza a természetet, a növényvilágot, és az élővilágot. Ezúttal összegyűjtöttük azokat a foglalkozásokat, melyek ideálisak lehetnek számunkra akkor, ha olyan területen szeretnénk elhelyezkedni mely a természettel és az élővilággal kapcsolatos.

Állatorvos, vagy állatorvosi asszisztens

A kiscicákat, és a kiskutyákat az emberek nagy része szereti, ám nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy nem csak az aranyos, házikedvencek tudnak megbetegedni, vagy éppen megsérülni.
Az állatorvosok, illetve az állatorvosi asszisztensek számára egyaránt fontos minden állat egészsége, így hivatásuk során mindent megtesznek annak érdekében, hogy gyógyítsanak, életeket mentsenek.

Az állatorvosi asszisztens képzést ma már akár felnőttoktatásban is van lehetőségünk elvégezni. A kisállatgyógyászati asszisztens képzés alkalmával megismerhetjük az állatok anatómiáját élettanát, illetve tipikus betegségeiket is. Ennek köszönhetően, a későbbiekben az állatorvos irányításával és felügyeletével, el tudunk végezni egészségügyi részfeladatokat, képesek leszünk gyógyítani és ápolni az állatokat, segíteni tudunk a laboratóriumi mintavételeknél, illetve közreműködhetünk a különböző műtétek során is.

Méhész

A méhészek számára is fontos kell, hogy legyen a természet és az élővilág szeretete ám azt is figyelembe kell venni, hogy aki ezt a hivatást válassza ne legyen a méhcsípésre allergiás. Ha nem vagyunk allergiások akkor nem is kell a csípések miatt aggódnunk sőt jó tudni, hogy a méhek csípése gyógyhatású, a kaptár levegője pedig számos tüdőbetegségre lehet jótékony hatással.

Egy képzett méhész kezeli a méhcsaládokat, létrehozza a telelő fészkeket, illetve a téli időszakokban is biztosítja a méhek élelmét. Tisztában van azzal, hogy hogyan tudja a kártevőktől a lépkészletet megvédeni, a feladatai közé tartozik a viasz letisztítása a fészkek bővítése és a méz terek megnyitása is.

Lovastúra vezető

Sokak szerint a mai túlhajszolt modern világban egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a lótartásra, illetve a lovas kultúra népszerűsítésére, ugyanis ezek az állatok régi idők óta az emberek hű társai.

A lovastúra vezető képzés rövid idő alatt elvégezhető, a képzés célja pedig nem más, minthogy a résztvevők minden elméleti és gyakorlati tudást megszerezzenek a lovastúra vezető szakképesítéshez. A tanfolyam 800 órából áll, mely során elméleti online órák mellett gyakorlat kontakt órák formájában szerezhetjük meg a kellő tudásunkat.

A lovastúra vezető képzéshez szükségünk lesz egészségügyi alkalmasságra, illetve érettségi végzettségre, és alapfokú angol vagy német nyelvismeretre is.

Bejegyzéseink

További cikkek a magazinban

Ezek a leghatékonyabb födémszigetelés lehetőségek

2023. június 18.|

Amikor családi házunk hőszigeteléséről beszélünk, fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a födém szigetelésére, hisz ennek kulcsfontosságú szerepe van a hőveszteség minimalizálásában és a komfortérzet növelésében. A megfelelő födémszigeteléssel pénzt takaríthatunk meg és egyben környezettudatosabbá is

Futás után Jakuzzi – egészségügyi előnyei is vannak

2023. május 26.|

A futóedzés utáni pezsgőfürdőzés kiváló regenerációs eszköz. Sokan a jégpakolásokat, hideg vizes fürdőket részesítik előnyben, de több tanulmány is kimutatta, hogy a melegítés, nem pedig a hűtés gyorsítja az izmok regenerálódását.

Ennyi ideig tart megtanulni egy új nyelvet

2023. május 12.|

Az angol a leggyakoribb nyelv a világon, ha valaki angol anyanyelvű, akkor jó eséllyel kényelmesen boldogul szerte a világban anélkül is, hogy bármilyen más idegen nyelvet ismerne. Különösen Európában. Azonban ez nem jelenti azt, hogy